Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

PROJEKT SKUPLJANJA STARIH I UPOTRIJEBLJENIH BATERIJA PDF Ispis E-mail
Petak, 02 Lipanj 2017 10:20
projekt_baterije

Od ove školske godine i Srednja škola Valpovo se uključila u projekt skupljanja starih i upotrijebljenih baterija. Svrha projekta bila je ekološko osvješćivanje naših učenika (i profesora), pa i cijele zajednice kroz aktivno skupljanje otpadnih baterija koje bi inače završile u običnom smeću i zagađivale okoliš još godinama nakon bacanja.

Ovako će baterije biti zbrinute na pravilan i ekološki način uz pomoć tvrtke Friš d.o.o. iz Križevaca koja se bavi upravo zbrinjavanjem starih baterija i akumulatora.

Učenici naše škole su se aktivno uključili u projekt od samog početka školske godine i do kraja projekta skupljeno je preko 80 kg raznih baterija, što je za svaku pohvalu. Najuspješniji razredi i najvrijedniji skupljači ove godine bili su 1. i 2. razred elektrotehničara sa razrednicima Vlatkom Vujnovcem i Borisom Šimićem koji dijele prvo mjesto sa skupljenih preko 16 kg baterija po razredu. Oni će dobiti i prigodne nagrade koje će im dodijeliti tvrtka Friš. Od ostalih razreda još valja spomenuti 1. a opće gimnazije sa razrednicom Marijom Jelkić i 4. razred elektrotehničara sa razrednikom Borisom Puljekom koji su zauzeli 3. i 4. mjesto sa skupljenih 15 odnosno 12 kg baterija.

Voditelj projekta bio je profesor geografije Željko Štanfelj. Hvala svima na sudjelovanju i nadam se da je projekt potaknuo sve da i ubuduće odlažu otpadne baterije u posebne kontejnere a ne bacaju ih u smeće. Okoliš možemo i moramo čuvati za buduće generacije.

Projekt se nastavlja i iduće školske godine pa pozivam sve na ponovno sudjelovanje.

baterije1  beterije2

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner