Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

PONOSNI SMO NA NAŠE BIVŠE UČENIKE - JAVITE NAM SE S VAŠIM USPJESIMA! PREDSTAVLJAMO IGORA NIŠEVIĆA PDF Ispis E-mail
Utorak, 14 Studeni 2017 15:41
nisevic

Mladi Valpovčanin Igor Nišević, bivši učenik naše škole, osvojio je visoko šesto mjesto u vrlo jakoj konkurenciji na Prvom međunarodnom natjecanju u zrakoplovnom modelarstvu, točnije kategoriji slobodnoletećih modela F1N, koje je krajem prošlog mjeseca održano u ruskom gradu Zelenogradsku, u Kalinjingradskoj oblasti.

To je, prema Igorovu pojašnjenju, kategorija dvoranskih klizača bez ograničenja mase i raspona krila, a moraju se izbaciti rukom te se za ukupni plasman mjeri dužina leta u sekundama. Premda prvi put na ovako udaljenom natjecanju, koje se uz to održavalo u manjoj dvorani, Valpovčanin je ostvario odlične rezultate te je zabilježio dva leta duža od 29 sekundi i jedan od 31,5 sekunda, dok je njegov najbolje ostvareni rezultat do sada 34 sekunde.

Igor je u opću gimnaziju u Valpovu završio 2014. godine gdje je kroz sve četiri godine pokazivao interes za prirodoslovno- matematičku skupinu predmeta. Bio je odličan učenik, duhovit kolega i mladić vrlo širokih interesa. Učenici i profesori još se sjećaju njegove predivne kolekcije numizmatike, izložene u holu škole.

Igor, student Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, inače član Aerokluba Osijek, u Rusiji je bio kao jedini predstavnik Hrvatske, a odlazak na natjecanje u 1400 kilometara udaljeni ruski grad sam je financirao. Igor je inače poklonik pub-kvizova, a u studenome prošle godine nastupio je i u poznatom HRT-ovom kvizu Potjera. Novčana nagrada osvojena na tom kvizu omogućila mu je da ostvari svoj veliki san o proputovanju kroz države bivšeg SSSR-a.

- U dogovoru s roditeljima, nagradu koju sam osvojio odlučio sam iskoristiti za putovanje, koje sam namjerno tempirao tako da u Rusiju stignemo u vrijeme kada se održava ovo veliko natjecanje, na kojem sam jako želio nastupiti i za koje sam dobio nekoliko poziva jer sam posljednje četiri godine u kategoriji F1N150 na praćku redovito osvajao treće mjesto u državi te sam u seniorskoj konkurenciji u Međunarodnom kupu prošle godine osvojio 1. mjesto. Budući da sam godinu na fakultetu očistio u roku te da je tata, inače mehaničar, odmah pristao krenuti sa mnom našim osobnim automobilom u ovu avanturu, nije bilo prepreke da ostvarim svoje želje - priča nam Igor, koji je tijekom tri tjedna putovanja, uz Rusiju, posjetio i Latviju, Litvu, ali i Poljsku, Slovačku.

I svoje daljnje školovanje i životni poziv Igor veže upravo uz konstruiranje i modeliranje.

I nakon tako dalekog puta, nemirni duh nije mogao ostati na mjestu pa je sa svojim bivšim razrednim kolegom, još jednim učenikom naše škole, Pavlom Jergovićem,studentom ukrajinskog jezika, „skoknuo“ do Ukrajine i tamo proveo nekoliko dana. Između svih znamenitosti Ukrajine, našli su vremena i za uživo pogledati utakmicu Hrvatska-Ukrajina.

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner