Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

INTERLIBER 2017. PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 23 Studeni 2017 15:42
INTERLIBER

U subotu, 11. studenoga 2017. godine, devedesetak učenika i nekolicina profesora Srednje škole Valpovo posjetili su Zagreb.

Cilj  posjeta bio je Interliber.  Slobodno možemo reći kako je ovo već tradicionalni odlazak naših učenika u Zagreb zbog posjeta Interliberu jer ga organizirano posjećujemo zadnjih desetak godina. I uvijek na tom putu uživamo.

I ove je godine bilo tako. Premda smo krenuli u ranim jutarnjim satima, osmijeha, dobroga druženja i pozitivne energije nije nedostajalo. Fešta je počela još u autobusu. Put do Zagreba i nazad bio je uljepšan glasovima učenika 2. b OG koji su neumorno pjevali cijelim putem. Pridružili su im se i neki drugi učenici iz stražnjega dijela autobusa pa je zabava bila zagarantirana.

U hrvatsku smo metropolu stigli oko 10.30 h. Malo smo popravili šminku i bili smo spremni za nove izazove. Prvo smo posjetili samo središte grada gdje smo dobili omiljeno slobodno vrijeme za samostalno razgledavanje i švrljanje zagrebačkim ulicama, trgovima, kafićima… Ondje smo imali četiri sata slobodno i priliku za uživanje u jesenskim ljepotama grada Zagreba. Mogli smo popiti kavu na zagrebačkoj 'špici', prošetati, otići nešto pojesti … Dan je bio topao i okupan suncem pa je naše uživanje  bilo potpuno.

Nakon tih lijepo provedenih nekoliko sati uputili smo se na Zagrebački velesajam posjetiti Interliber,  međunarodni sajam knjiga i učila. Ondje smo stigli nešto poslije 14 h. Ni ove nas godine Interliber nije razočarao. Moglo se ondje pronaći sve i svašta - za svakoga ponešto. Našlo se tu od slikovnica za djecu do onih deeeeebelih knjiga za istinske čitoljupce. Posebno nam se svidjelo to što je bio uistinu velik izbor knjiga i svi su žanrovi bili zastupljeni  i dostupni.

Kada smo prošetali  kroz izložbene paviljone na Interliberu i kupili sve što smo htjeli, vrijeme do polaska kući kratili smo u obližnjem McDonaldsu. Bila je to prilika za još malo druženja i posljednju zagrebačku kavicu prije povratka kući.  U 18.30  h krenuli smo kući, cijelim putem od Zagreba do Valpova i Belića opet se pjevalo, čavrljalo i prepričavalo dojmove s današnjega izleta.  Kući smo stigli oko 23 h.

Premda nam ovo nije bio prvi put da smo posjetili Interliber, već sada znamo da ćemo na ovaj put krenuti i sljedeće godine jer sve što je lijepo, želimo ponoviti.

Hvala profesorici Jasni Iličić i našoj razrednici, Vesni Kajganić,  što su nas i ove godine obradovale ovim lijepim putovanjem.

Vidimo se i sljedeće godine!

 

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner