Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

10 ŠKOLA - 10 UMJETNIKA PDF Ispis E-mail
Petak, 01 Prosinac 2017 21:39
slika11

U petak 24. studenoga održan je trinaesti po redu muzejsko-edukativni projekt „10 škola- 10 umjetnika“ u Modernoj galeriji u Zagrebu.

Cilj ovoga projekta je okupiti gimnazijalce i profesore likovne umjetnosti iz različitih dijelova Hrvatske kako bi na zanimljiv način razgovarali i učili o umjetnosti. U projektu je sudjelovalo 9 škola: Gimnazija Dubrovnik, IV. gimnazija Marko Marulić Split, Gimnazija Vladimira Nazora Zadar, Prva riječka hrvatska gimnazija, Gimnazija Pula, V. gimnazija Zagreb, Druga gimnazija Varaždin, Prva gimnazija iz Osijeka i Srednja škola Valpovo. 

Ove godine tema je vezana uz izložbu “Na obalama Jadranskoga mora, Slikarstvo krajolika na prijelomu 19. i 20. stoljeća”, te je naša tema bila „Simbolizam u opusu krajobraznog slikarstva Bele Csiskos Sessije, Emanuela Vidovića i Gabrijela Jurkića“. Kroz prezentaciju smo predstavile njihove brojne slike, naglašavajući tehniku i kompoziciju slike i na kraju smo pripremile devet radionica koje su većinom bile povezane s našom prezentacijom.

Prije i nakon naše prezentacije slušale smo prezentacije drugih škola i sudjelovale u njihovim radionicama. Kroz radionice mogle smo izraziti svoju kreativnost i poznavanje pojmova vezanih uz likovnu umjetnost. Uz radionice i prezentacije učenici su mogli razgledavati izložbu koja je prikazivala djela hrvatsko-talijanskih umjetnika vezanih za razvoj plenerizma i hrvatskog pejzažnog slikarstva.

 

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika. 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner