Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

ADVENT KROZ MATEMATIKU PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 18 Prosinac 2017 14:59

vecer-matDana 7. prosinca 2017. godine u Osijeku, III. gimnazija Osijek je bila domaćin radionica ,,Večeri matematike'' pod pokroviteljstvom ,,Hrvatskog matematičkog društva''. Učenici 3. i 4. razreda gimnazije te elektrotehniče škole Srednje škole Valpovo s voditeljicama, profesoricama: Draženkom Mikić i Tihanom Weigand sudjelovali su na navedenim radionicama.

,,Večer matematike'' je nezaobilazni matematički događaj koji se svake godine organizira u čast ljubavi prema matematici. To je događaj koji potiče izgradnju pozitivnog stava prema matematici, sklapanju novih saznanja te proširivanju onih starih.

Ove godine, naše su profesorice Draženka Mikić i Tihana Weigand kroz didaktičnu i zanimljivu radionicu pod nazivom ,,Fleksagoni'' prikazale učenicima kako matematika može imati više boja, strana i lica, te da krije mnoge druge zanimljive tajne koje učenik može otkriti. Osim kreativnih radionica, naši su učenici sudjelovali i u natjecateljskom dijelu večeri - ,,Brzo i točno''. Tu se naša škola pokazala kao veliki konkurent naspram osječkih škola i ostvarila značajne uspjehe. Marija Milošević, učenica četvrtog razreda gimnazije Srednje škole Valpovo, osvojila je prvo mjesto, dok je Luka Štrok, njezin razredni kolega, osvojio treće mjesto. Također su u natjecateljskom dijelu večeri sudjelovali: Luna Ibrahimpašić, Palma Kopić, Borna Sirovec i Fran Zamaklar.

Događaj ,,Večer matematike'' osim što otvara učenicima nove poglede na matematiku kao prirodnu znanost i zanimanje, ono kroz zabavne aktivnosti otkriva i često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike i stvara nove i zanimljive ideje o tome što je matematika.

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner