Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

ARANŽIRANJE I ESTETSKO OBLIKOVANJE PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 21 Prosinac 2017 17:51
aranziranje

Na početku ove školske godine dio učenika iz 2. Prodavača za izborni predmet odabrao je „ARANŽIRANJE I ESTETSKO OBLIKOVANJE“.  

Vjerujem da na samom početku nisu puno očekivali od ovog predmeta, ali kako smo polako „ulazili“ u njegovu razradu postajalo im je sve zanimljivije i zanimljivije. Od samog upoznavanja sa određenim robnim grupama, počeli su detaljnije proučavati materijal i pribor kojim se proizvodi izlažu, aranžiraju, zamataju. Njihov interes je posebno porastao kada su terenskom nastavom sami mogli primijetiti, uočiti što, kako i na koji način naše prodavaonice to rade.

Najviše se raduju kada oni sami kroz vježbe na satu mogu napraviti svoje kreacije.

Do sada su obrađene slijedeće robne grupe:

-voće i povrće

-bomboni, čokolade i konditorski te proizvodi od brašna

-mliječni proizvodi

-riblje i mesne prerađevine

-alkoholna  pića.

Kod svake nastavne jedinice koja se tiče robnih grupa, prvo se obradi teorija, a onda se u slijedećim satima donesu materijali, pribor i učenici sami (uz malu pomoć nastavnika) ili aranžiraju i estetski oblikuju proizvode ili te iste proizvode zamataju.

Kako je bilo vrijeme kolinja i dosta učenika je imalo priliku nabaviti meso i mesne prerađevine – dogovorili smo se da donesemo  neke od tih proizvoda i u školu. Uz čvarke, kobasice, kulen, šunku, hrenovke, mesni narezak… – učenici i profesorica donijeli su još i masline, sir, ajvar, senf, kečap, paradajz, papriku… domaći ispečeni kruh i pogačice sa čvarsima. Naravno bili su nam potrebni i određeni materijali i pribor kako bi mogli sve to estetski oblikovati i aranžirati.

Učenici su se maksimalno uključili u zadatak i na kraju je sve ispalo najbolje što može.

Nakon vrednovanja od strane prof. Krnjajić koja je bila više nego zadovoljna,  pozvali smo učenike iz druge grupe ovog razreda da nam se pridruže te smo se svi zajedno nastavili družiti  i uživati u našim slavonskim delicijama.

Uradak učenika mogli su vidjeti a i probati profesori koji su se tada našli u zbornici, jer jedan aranžiran i estetski uređen pladanj bio je postavljen i tamo. Učenički rad, trud i kreativnost bili su pohvaljeni i od strane spomenutih profesora.

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner