Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

POSJET PRODAVAONICI "BIPA" U VALPOVU PDF Ispis E-mail
Srijeda, 07 Veljača 2018 09:14
BIPA

Dana 30. siječnja 2018. godine, povodom terenske nastave iz predmeta ARANŽIRANJE I ESTETSKO OBLIKOVANJE, sa našom profesoricom Snježanom Krnjajić posjetili smo prodavaonicu „BIPA“ u Valpovu.

Cilj terenske nastave bio je povezati teoriju iz nastavne cjeline ''Aranžiranje i estetsko oblikovanje kozmetičke robe'' sa praksom. Točnije, kada smo došli u prodavaonicu dočekala nas je voditeljica-prodavač  gđa. Snježana Vuković te nas počela voditi i upoznavati sa robnim skupinama ove drogerije. Prvo što nam je pokazala bio je odjel parfema i mirisa. Tu smo naučili da postoje, u obliku parfema, toaletna voda (EDT) i parfem (EDP), te da se parfemi djele na: drvene, cvjetne, aromatične, osvježavajuće, dnevne i sportske. Također smo naučili da je nepravilo stavljati parfem na ruku i trljati, nego ga treba stavljati iza uha kako nebi nestao njegov pravi sastav, te da što je svjetilja boja bočice to je parfem nježniji, a ako je tamnija onda je parfem jači.

Zatim smo krenuli s upoznavanjem proizvoda za  njegu lica. Naučili smo da „BB“ kreme koriste osobe koje se ne šminkaju često. Zatim, da postoje kreme za dobne skupine, te da se uljne kreme za lice koriste tijekom zime i da je noćna krema bolja od dnevne.

Zbog nedostatka vremena za ostale odjele, samo smo spomenuli kozmetičke proizvode i da se u njih ubrajaju puderi, maskare, rumenila, ruževi za usne, šminke za oči... 

Ono što nam je bilo najzanimljivije bilo je da vidimo  kako i na koji način gđa. Vuković zamotava tj pakira nekoliko kozmetičkih proizvoda, koji materijal i zašto baš njega koristi. Imali smo još toliko vremena da učenica Nikol M. pokuša sama zamotati odabrani proizvod, a ona je to odlično uradila jer su je i voditeljica i profesorica pohvalile.

Na kraju nam se gđa Vuković zahvalila na posjeti  te je rekla da smo mi prva generacija učenika koja je bila i koju je zanimala njihova prodavaonica i sam rad u njoj.

Prije nego što smo otišli i mi smo se zahvalili na ljubaznom dočeku, stručnom obilasku kroz prodavaonicu i upoznavanju sa njihovim asortimanom te na korisnoj demonstraciji pakiranja proizvoda. Zahvalili smo se i na pomoćnom priboru i nekim „tester“ proizvodima koje nam je Gđa. Vuković uručila a to će nam puno pomoći u daljnjem radu na satima našeg predmeta.

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner