Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

POSJET UČENIKA 4. EKONOMSKE OPĆINSKOM SUDU OSIJEK - STALNOJ SLUŽBI VALPOVO PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Ožujak 2018 10:39
sud-vlp

Dana 19. ožujka 2018. godine, učenici 4. ekonomskog razreda u sklopu nastavnog predmeta Pravno okruženje poslovanja zajedno s profesorom Zdravkom Kuna bili su u posjeti Općinskom sudu Osijek – Stalna služba Valpovo.

Prilikom dolaska u samu zgradu suda učenici su prošli i sigurnosnu provjeru kroz detektor koji se nalazi na samom ulazu.

Početkom posjeta učenici su stekli uvid u rad zemljišnoknjižnog odjela odnosno gruntovnice. Službenica zemljišnoknjižnog odjela je iscrpno pojasnila ulogu i važnost ZK odjela za pravnu sigurnost prava vlasništva. Zemljišnoknjižni odjel je potpuno informatiziran što uvelike olakšava rad gruntovnice. Učenicima su prezentirane stare Zemljišne knjige koje se još uvijek čuvaju u sudu. Zaposlenica suda gospođa Gorana Bebeši, bila je domaćin posjeta, vrlo detaljno je upoznala učenike sa radom sudske pisarnice, upisnika i općenito suda. Učenici su imali prilike upoznati se sa sudskim postupkom i pravilima ponašanja na sudu. Praktično su se upoznali sa organizacijom rada Stalne službe Valpovo i samim uređenjem zgrade suda koja je potpuno adaptirana i prilagođena svim potrebama građana. Učenici zajedno sa domaćinom obišli su sve važnije prostorije suda uključujući i sudnicu koja im je bila i najzanimljivija.

Iskrene zahvale djelatnicima Općinskog suda Osijek Stalne službe Valpovo na gostoprimstvu i prenošenju iskustava sa suda učenicima.

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner