Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

PUNO PRIČE NI OKO ČEGA – PRIČA O NULI PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Ožujak 2018 10:45
blue_zero

Profesorice naše škole, Draženka Mikić i Tihana Weigand, 20. ožujka 2018., u sklopu Stručnog kolokvija Udruženja matematičara Osijek, održale su predavanje na Odjelu za matematiku, Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku.

Uz povijesni pregled razvoja ideje o nuli i njezinom mukotrpnom putu da izbori ravnopravan status s ostalim brojevima, do pregleda problema u nastavi matematike vezanih uz nulu i pokušaja da se predloži njihovo rješenje, predavanje je proteklo u opuštenoj atmosferi u kojoj su mnogi predavači matematike, od osnove škole do fakulteta izmijenili iskustva i jedni od drugih ponešto naučili.

Ovo je već četvrto predavanje koje su naše profesorice održale na Odjelu za matematiku, na spomenutom Stručnom kolokviju, koji i jest zamišljen kao izmjena iskustava između nastavnika na svim razinama matematičkog obrazovanja te studenata matematike.

Predavanje je otvoreno za sve i održava se svaki mjesec, utorkom u 19:00h, na Odjelu za matematiku, stoga sve zainteresirane pozivamo da sudjeluju u sljedećim prilikama.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner