Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI U ITALIJI PDF Ispis E-mail
Petak, 23 Ožujak 2018 19:05
italija-ssv-konf

Srednja škola Valpovo je i ove godine sudjelovala na međunarodnoj konferenciji BRI-ES (Bridging Industry with Secondary and Post-Secondary Education) koja se održala u ENAIP Centru za stručno usavršavanje u Udinama 15. ožujka 2018., u suradnji s ISIS "Cankar-Vega-Zois" iz Gorice i ISIS "J. Štefan" iz Trsta.

Cilj konferencije je postizanje boljih veza i suradnje između industrije, gospodarstva i obrazovanja te međusobne razmjene i promicanje dobrih praksi unutar regije Alpe-Adria. Fokus je na području strojarstva, mehatronike, elektrotehnike, računalnih znanosti i automobilske tehnike. Sudionici projekta su strukovne i tehničke škole iz Austrije, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije, Češke i Bosne i Hercegovine.

Našu su školu predstavljali: Ivica Krancpiler, dipl.ing., Krunoslav Vukelić, prof. te učenici Florijan Stanković iz 3. razreda CNC-operatera i Luka Inić iz 4. razreda elektrotehničara. Osim što su sudjelovali na konferenciji, na putu su posjetili i Ljubljanu.

Dok su profesori sudjelovali na predavanjima izlagača iz raznih sektora i zemalja sudionica, učenici su sudjelovali na dvije radionice: na prvoj su na spojenom mjernom krugu mjerili napon i računali snagu, a na drugoj su se educirali o principu rada upravljanja rasvjetom ili nekim drugim potrošačem pomoću bežičnog prekidača, odašiljača i prijemnika. Svi učenici su na vrlo dobro organiziranoj konferenciji bili podijeljeni u nekoliko skupina ovisno o njihovom obrazovnom smjeru.

Srednja škola Valpovo će i dalje sudjelovati u ovakvim aktivnostima koje potiču na suradnju, partnerstvo i umrežavanje škola i različitih organizacija povezanih sa obrazovanjem.

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner