Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

ODLAZAK U AZIL PDF Ispis E-mail
Utorak, 27 Ožujak 2018 08:41
azil

U petak, 23. ožujka 2018. godine nekolicina učenika iz 1. a, 1.b, 2.a, 2.b, 4. a, 4. b razreda opće gimnazije i 1. razreda ekonomske zajedno s prof. Marijom Jelkić uputili su se prema Nemetinu u posjet Azilu Osijek - Sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede.

2009. godine osnovana je udruga Pobjede koja je 2010. službeno preuzela Azil od udruge Život. Tijekom godina udruga je radila na izgradnji i reorganizaciji Azila što je dovelo do toga da je Azil Osijek jedan od najljepših azila u Hrvatskoj. Organizacijom raznovrsnih javnih događanja, komunikacijom s ljudima, vlastitim primjerom i ostalim aktivnostima udruga želi pozitivno utjecati na promjene koje su nužne u politici zaštite životinja i zbrinjavanja napuštenih i nezbrinutih životinja. Također, Azil Osijek je no kill sklonište što znači da im je svaki život dragocjen te se bore za život svakog psa do samoga kraja. Udruga Pobjeda se zalaže i za kastraciju/sterilizaciju jer smatraju da je to nužna mjera prevencije koja bi osim smanjenja patnji životinjama, trebala u budućnosti donijeti i financijska rasterećenja gradovima i općinama koji imaju zakonsku obvezu zbrinjavanja napuštenih životinja.

Učenici i profesori, koji su bili i koji nisu bili u mogućnosti posjetiti Azil, skupili su pseću hranu i deke koje su predali Azilu kao mali znak pomoći. Došavši u Azil dočekani smo veselim lavežom pasa. Istoga trena smo svi bilo razdragani te smo se upoznali sa stanovnicima Azila, a zatim je uslijedila šetnja. Svatko od nas je dobio jednoga psa i podijeljeni u grupe smo ih šetali. Uživali smo u šetnji, unatoč blatnjavoj odjeći i obući, i predivnom vremenu provedenom sa psima. Obogaćeni ovim lijepim iskustvom radujemo se novom posjetu Azilu te vas sve pozivamo da donacijama, posjetom Azilu, udomljavanjem i ostalim načinima pomoći pružite podršku Azilu i uljepšate živote mnogim psima koje žive u Azilu.

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner