Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

KAZALIŠNA PREDSTAVA „STARCI“ PDF Ispis E-mail
Subota, 07 Travanj 2018 11:13
starci1

U izvedbi Amaterskog kazališta Daruvar, u utorak 13. ožujka, u Centru kulture Matija Petar Katančić Valpovo, predstava „Starci“ izazvala je i osmijeh i suze na licima mnogih Valpovčana.

Predstavu je odgledala i nekolicina učenica Srednje škole Valpovo zajedno sa svojim profesorima. Autor je i skladatelj ove predstave, ujedno i jedan od glumaca u ulozi Filipa u predstavi, prof. hrvatskoga jezika i književnosti Denis Brkić koji živi i radi u Daruvaru, a brat je naše prof. matematike Tihane Weigand.

Ovo je priča o starcima, ljudima koji su se skupili u Domu za stare i nemoćne te tako provode svakodnevni rutinski život isprekidan povremenim turbulencijama koje eskaliraju u pripremama za posjet staračkom domu u Poreču, Istri, za što pripremaju poseban program.

Vedra je to i motivirajuća komedija koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, posvećena trećoj dobi, svim njihovim tugama i radostima te životu koji ih nije štedio, ali nije ni utjecao na njihov životni optimizam, humor i želju za vedrinom i smijehom.

Kraj je komedije popraćen poznatom pjesničkom skladbom Franka Sinatre My Way koja je dodatno pridonijela atmosferi samoga završetka predstave.

 

„I've lived a life that's full

I've traveled each and every highway

But more, much more than this

I did it my way

Yes, it was my way“

 

starci2

            

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner