Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

IZLOŽBA GOETHE INSTITUTA U SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 19 Travanj 2018 09:55
goethe_

U našoj se školi više od četiri godine organizira i postavlja izložba u suradnji s Goethe Institutom sa sjedištem u Zagrebu.

To je institucija koja se isključivo bavi promicanjem učenja njemačkoga jezika, a glavno joj je ishodište u Munchenu.

Tako je i ove godine, točnije 13. travnja, svečano otvorena izložba pod nazivom Lautstark koja prezentira suvremenu pop glazbu u Njemačkoj.

Izložba je postavljena u učionici / kabinetu za njemački i engleski jezik br. 13, a otvorila ju je ravnateljica škole, gospođa Svjetlana Kalpić. Izložbi Goethe Instituta nazočili su učenici i profesori naše škole, a za organizaciju i daljnji tijek zaslužni su svi profesori njemačkoga i engleskoga jezika Srednje škole Valpovo.

Prof. njemačkoga jezika Snježana Simić inicijator je i koordinator ove izložbe te je s učenicima početnicima njemačkoga jezika uvježbavala tekstove koji su pročitani na njemačkom i hrvatskom jeziku tijekom trajanja otvorenja izložbe. Učenici koji su čitali i prezentirali tekstove iz završnih su razreda, a to su: Luna Ibrahimpašić, Marija Milošević i Ines Šoštarić iz 4. a OG te Filip Dandić i Borna Sirovec iz 4. b razreda OG.

Također, prof. Tanja Kokić postavila je izložbu zajedno sa svojim učenicima, a profesorice Ljiljana Vučković, Ana Slačanac i Snježana Simić održavat će radionice u sklopu nastave, ali i izvan nastave za djecu osmih razreda osnovnih škola prema dogovoru i unaprijed određenim terminima.

Izložba je postavljena tako da su u učionicu br. 13 izloženi plakati koji su vlasništvo Goethe Instituta. Škola je dobila CD sa suvremenom pop glazbom te pristup njihovoj platformi (web stranici) s kojih su mogu preuzimati materijali za rad s učenicima.

Izložba je otvorena od 13. do 30. travnja 2018. g.

Novinari SŠ Valpovo

 

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner