Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

RADIJSKA EMISIJA SREDNJE ŠKOLE VALPOVO "PUTOKAZ" PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 20:35

novinariRadijska emisija Srednje škole Valpovo „Putokaz“ započinje sa svojim emitiranjem u sklopu novinarske supine šk. godine 2016./'17.

Profesorice Tihana Rikert i Martina Peranić, knjižničarka, oformile su novinarsku skupinu s učenicima Mateom Fučkar, Anamarijom Cerjak (2. OG b) i Markom Kuharom (3. OG b). Iste je godine radijska emisija pod nazivom Kreativnost i mladi u sklopu srednjoškolske radijske emisije „Putokaz“ predložena za državni LiDraNo pod mentorstvom profesorice Tihane Rikert. Školske godine 2017./'18. novinarsku skupinu, zajedno s istom ekipom: Anamarijom, Mateom i Markom, vodi profesorica Jasna Vuković. Emitiranje radijske emisije odvija se dvaput mjesečno, srijedom u 20 sati na Hrvatskom radiju Valpovština (89 MHz).

Članovi novinarske skupine prije snimanja radijske emisije trebaju obaviti niz priprema kao što su prikupljanje podatka i različitih informacija o aktualnim događanjima u Školi, intervjuiranje učenika i profesora povodom prigodnih obilježavanja značajnih obljetnica/datuma, fotografiranje, uređivanje i lektoriranje tekstova te njihovo objedinjavanje i pripremanje za snimanje i emitiranje radijske emisije.

Uređujemo i pripremamo tekstove za rubriku Zvjezdice škole koja je na web stranici Srednje škole Valpovo. Svaki mjesec izdvojimo i pišemo o učenicima koji su se iskazali u nekoj od izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti ili postigli zapažene rezultate na natjecanjima iz različitih područja.

 

putokaz
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner