Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

VUKOVAR PDF Ispis E-mail
Utorak, 30 Listopad 2018 08:29
vukovar2018

U petak 19. listopada 2018. godine, učenici 1.ek, 2.ek, 2.b, 3.a, 2.kom, 4.kom, 1.el, 2.el, 3.el i 4.el su zajedno s profesoricom Marijom Jelkić i časnom Ilirkom posjetili Vukovar.

 

Posjetili smo Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti gdje nam je voditelj pričao o povijesnim događajima vezanim za Trpinjsku cestu. Zatim smo obišli Spomen sobu vukovarske bolnice. Ondje smo pogledali kratki video prikaz o mukama za vrijeme rata te pogledali i podrum bolnice u kojem su se nalazili ranjenici. Potom smo otišli u Spomen dom Ovčaru i čuli kakve su se strahote tamo dogodile. Nakon posjeta Spomen domu Ovčara, posjetili smo i spomenik hrvatskim braniteljima poginulim na Ovčari gdje smo izmolili molitvu koju je predvodila časna Ilirka. Na kraju, otišli smo na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata na kojem se nalazi 938 križeva posvećenih svakoj žrtvi.

 

Kao zaključak, bilo nam je zanimljivo, ali i potresno slušati o našoj novijoj povijesti. Osjećamo poštovanje prema žrtvama i suosjećamo s gubitkom njihovih obitelji. Posjet Vukovaru je nezaboravno iskustvo i radujemo se ponovnom susretu Gradu heroju.

 

Laura Grgec i Deni Vukajlović, 3. OG a

 

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner