Projekti

ONLINE KATALOG KNJIŽNICE
Baner
FACEBOOK PROFIL KNJIŽNICE
Baner
TEČAJEVI U MOODLU
Baner
CARNET WEBMAIL
Baner
E - Dnevnik
Baner

IZLET U GRAZ PDF Ispis E-mail
Subota, 22 Prosinac 2018 11:46
graz

U subotu, 8. prosinca 2018. godine, u 2 sata u noći, učenici naše škole 3. a, 2. a, 2. b i 2. ekonomske, krenuli su s profesoricama Marijom Jelkić i Snježanom Simić put Graza.

Nakon kratkog zadržavanja na slovenskoj granici krenuli smo prema Grazu. Ranim jutrom došli smo u poznato odmorište Rosenberger gdje smo doručkovali te popili kavu.

Nastavili smo put prema Grazu gdje smo došli oko 9:00 sati ujutro. Krenuli smo u razgledavanje grada i kulturno-povijesnih znamenitosti Graza uz vođenje vodiča. Prvo smo obišli Hauptplatz, glavni trg koji je izgrađen još u srednjem vijeku i otada je središte života u Grazu, pa tako i danas ovuda prolaze svi gradski tramvaji, najbolje trgovine se nalaze u okolici trga, a tamo je i središte gradonačelnika te ostatka gradske administracije - Gradska vijećnica, Rathaus. Također smo posjetili glavnu ulicu Graza, Herengasse, koja je okružena predivnim starim građevinama. Tamo možemo naći trgovine cipela, satove, dodatke, kozmetiku itd.

Naravno, posjetili smo i Murinsel (otok na Muri) koja je građevina izgrađena povodom toga što je Graz bio "Europski grad kulture", 2003. godine. To je čelična konstrukcija izgrađena u obliku poluotvorene školjke. Ujedno je to i most između dvije obale Mure. Od 12:30 do 14:15 razgledavali smo izložbu u Kunsthausu "Congo Stars" uz stručno vođenje. Izložba se sastojala od mnogo slika koje su naslikali oko 70 umjetnika od 1960. godine do danas. Predstavljala je moderniziran život u Kongu, ali i probleme koje takav život donosi. Sama izložba je bila vrlo zanimljiva jer smo imali vrlo zanimljive mlade vodiče.

Nakon svih obilazaka i razgledavanja, uslijedilo je slobodno vrijeme i individualno razgledavanje grada. Većina smo otišli na glavni trg gdje smo kupili austrijske i gradske suvenire. Bilo je dovoljno vremena za jesti, popiti čaj i punč i također, kupovati. U 18:00 smo krenuli kući, prepuni dojmova i doživljaja te pomalo umorni, ali sretni i zadovoljni što smo posjetili predivan grad Graz.

Nadamo se da ćemo i sljedeće godine posjetiti neku europsku prijestolnicu u vrijeme Adventa.                                                                

Lucija Špoljarić, 3. OG a

 

Slike možete pogledati u izborniku Galerija slika.


 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Baner
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Baner
Agencija za odgoj i obrazovanje
Baner